Aanpak

Bij ons heeft elke klant een vast aanspreekpunt: iemand die precies op de hoogte is van de voortgang en zorgt dat alles op tijd af is. Omdat elke collega een of meerdere relaties ‘in portefeuille’ heeft, doen we allemaal aan projectmanagement. Hoewel elke opdracht anders is, werken we meestal volgens de waterval- of agile-aanpak.

Waterval

Bij ICT-projecten is de ‘waterval’ een veelgebruikte methodiek. Deze gaat uit van een stappenplan waarbij elke goed afgeronde fase het startsein is voor de volgende. Deze lineaire aanpak werkt goed bij projecten met een helder, eenduidig doel voor ogen, zoals een eenvoudige webservice.

Agile

De Agile-werkwijze werkt op basis van voortschrijdend inzicht. Door herhaling van korte blokken (iteraties), is er een aan het eind van elke fase een werkend product en kunt u persoonlijk ervaren wat er ontwikkeld is. Dit geeft meer ruimte om gedurende het project zaken te wijzigen of prioriteiten te veranderen.

PRINCE2

PRINCE2 is een projectmanagement methode die gericht is op het beheersen van het project en de organisatie. PRINCE2 is een overkoepelende methode die in combinatie met zowel waterval als Agile gebruikt kan worden. Al onze projectleiders zijn PRINCE2-gecertificeerd.

Testing / OTAP / DevOps

Testen is al lang geen handwerk meer. Uiteraard kan dit dienen als extra controle stap, maar om te controleren of software blijft werken zoals in de specificaties staat, zijn automatische tests onmisbaar geworden. Deze automatische tests vinden op verschillende niveaus plaats, waaronder meer technische (unittests) en functionele tests. Wanneer de automatische tests slagen, wordt automatisch de software uitgerold op de volgende stap in de ontwikkelstraat. Afhankelijk van de wensen kunnen ontwikkel-, -test, acceptatie- en productieomgevingen ingericht worden. Deze vorm van samenwerking tussen het ontwikkelteam (development) en productieteam (operations) wordt ook wel DevOps genoemd.

Zoekmachine­optimalisatie - SEO

Een website goed vindbaar maken is een behoorlijke opgave. Hoe bereikt men uw website als Google haar niet wil indexeren? Met Plone als standaardoplossing en diverse SEO-geschikte tools, geven wij advies in het inrichten van webpagina’s op specifieke keywords, waardoor uw organisatie een goede ranking krijgt en eenvoudig gevonden kan worden. ‘Content = King’ en tekst is en blijft de belangrijkste factor waarop uw website gevonden wordt. Meer weten? Kom gerust eens langs of neem contact met ons op.

Responsive

Een responsive design is bedoeld om de website geschikt te maken voor zowel desktop, tablet en mobiel. Als webmaster bent u verantwoordelijk voor de content van de website en wilt u zich niet druk maken over hoe dit eruit ziet op mobiel of tablet. De bezoeker is steeds vaker op zoek op zijn of haar telefoon naar contactgegevens, met responsive design maak je het mogelijk op de telefoon nuttige informatie te tonen en minder relevante informatie zoals afbeeldingen te verkleinen of weg te laten.

Webrichtlijnen

Tal van websites zijn lastig opvraagbaar door mensen met een visuele beperking. De overheid heeft richtlijnen opgesteld die als leidraad kunnen dienen voor webdevelopers. Denk hierbij aan tekstgrootte en voldoende contrast. Wij houden standaard rekening met dit soort eisen, zodat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie.

Open Source

Four Digits onderschrijft het principe achter open source, waarbij de broncode van programmatuur vrij en beschikbaar is. Zodat iedereen wereldwijd kan meedenken over de ontwikkeling ervan. Het begrip Open Source komt uit de softwarebranche maar steeds meer sectoren omarmen het. De gedachten achter open source is simpel: waarom zou je los van elkaar het wiel uitvinden, terwijl je ook kunt samenwerken?

ISO 9001

Al onze processen en werkzaamheden zijn gecertificeerd volgens de ISO 9001 norm, als waarborg voor onze kwaliteit. De afspraken worden jaarlijks getoetst middels een externe audit. U weet dus altijd op voorhand waar u aan toe bent en dat werkt wel zo prettig.

Support­systeem

Als een project wordt opgeleverd, blijven we betrokken en leveren advies en support. Vragen en opmerkingen kunt u op elk moment plaatsen via ons eigen supportsysteem en we reageren zo spoedig mogelijk. Urgente meldingen over verbindingsproblemen en hosting worden meteen opgelost. Onze methode zorgt ervoor dat we nauwlettend registreren wat er speelt, wie er zorgt voor de afhandeling en hoe de voortgang is.

Partners

Voor sommige projecten werkt Four Digits samen met externe partijen. Denk hierbij aan vormgeving, fotografie/film of redactie. Indien gewenst gaan deze partijen mee naar afspraken, maar u kunt er ook voor kiezen om dit via ons te laten lopen. Het voordeel hiervan is dat u met slechts één partij te maken hebt die uw belangen behartigt en dat communiceert helder en direct.