Intranet

Een intranet is meer dan alleen een digitaal ‘mededelingenbord’ vanuit de top van het management naar het personeel. Een intranet moet een verlengstuk zijn de werkzaamheden van uw personeel.

Sociaal Intranet

Een intranet waarin medewerkers elkaar kunnen bereiken via chat, microblogging (zoals Twitter), elkaars profielen volgen en intern groepen maken. Op deze manier creëert u een intranet dat leeft binnen de organisatie en medewerkers meer betrokken maakt. Werken uw medewerkers nog netjes van 9 tot 5 of zijn ze ook in de avond actief? Met een sociaal intranet bouwt u aan engagement.

Kennisdeling

De basis van een intranet is het feit dat intern nieuws/agenda/informatie wordt gedeeld tussen de medewerkers van uw organisatie. Maar kennisdeling gaat verder, ook het uitwisselen van bestanden en persoonlijke interesses of een interne marktplaats behoren tot de mogelijkheden.

Zenden en ontvangen

Op het intranet is het van belang om relevante mededelingen onder de aandacht te kunnen brengen, maar soms wil je ook dat mensen kunnen reageren. Een intranet is meer dan alleen een portal waarop management of personeelszaken eenzijdig ‘zend’ en de medewerker ontvangt. Juist deze verandering brengt Four Digits in kaart en met eenvoudige methodes maken we dit mogelijk binnen uw intranet.

Documentbeheer

Binnen een intranet je bestanden beheren kan met Plone werkt bijzonder efficiënt en comfortabel. Met de standaard beschikbare eigenschappen zoals versiebeheer, workflow en het uitgebreide rechtenbeheer, kunt u elke vorm van DMS inrichten.

Smoelenboek

Vaak kennen collega’s elkaar al binnen de organisatie. Maar net even een telefoonnummer vinden, of gezicht van de ICT-beheerder bekijken voor je contact opneemt, is zeker zo praktisch. Met Plone kunt u eenvoudig gebruikers en groepen maken.

Kostenbesparing

Een intranet heeft vele voordelen. Ter illustratie: een use case binnen een zorgorganisatie. Alle medewerkers hadden een bedrijfstelefoon en konden hier onderling mee bellen. Na inzicht te hebben op het intranet in het verbruik daalde de kosten direct doordat mensen bewust werden van hun belgedrag. Een ander voorbeeld is het digitaal ziek- en betermelden, waarbij een eenvoudig formuliertje wordt ingevuld, waarmee automatisch een mail wordt gestuurd naar de juiste administratie.

Koppelingen

Wilt u applicaties koppelen met de interne LDAP-server of active directory, het Open Source CMS Plone heeft er standaard oplossingen voor. Samen met u bekijken we wat er binnen uw organisatie zoal aan software gebruikt wordt voor verzuimadministratie of boekhouding en onderzoeken we hoe deze zaken gekoppeld kunnen worden aan het intranet. Om efficiënter te handelen of sneller informatie beschikbaar te hebben.