Museum Arnhem

Wij zijn Arnhemmers in hart en nieren. En wat is er mooier dan een CMS met een collectie-applicatie te mogen bouwen voor een museum in onze eigen stad? Museum Arnhem om precies te zijn, prachtig gelegen op een paar minuten fietsen aan de Rijn.

Project
Museum Arnhem
Technieken
Klant sinds
2015
Museum Arnhem bezoek door Four Digits

Prachtig beeldmateriaal

Werken voor een museum heeft één groot voordeel: er is beeldmateriaal genoeg! Horizontaal, verticaal, vierkant... Soms maakt dit het keuzeproces extra moeilijk! Gelukkig heeft Museum Arnhem in het CMS zelf de regie over focuspoints, zodat van elke plaat het belangrijkste in beeld is op elke resolutie.

Deze bijzonder leerzame opdracht was tegelijkertijd een verrassende manier om als groep – lopend door het museum – de opdrachtgever beter te leren kennen. Bovendien konden we meteen ons eigen bestelformulier in de praktijk testen.

Collectie

Meer dan 4500 items uit de prachtige collectie staan online, met (foto)beeld, en een referentie naar de kunstenaar en het creatiejaar. De informatie komt uit Adlib, waarin Museum Arnhem al jaren alle gegevens bijhoudt van alle kunst die het heeft. Met een simpele XML-import lezen we maandelijks de gehele collectie in.

4500
Kunstwerken
970
Kunstenaars

Gebruikte techniek

Voor Museum Arnhem kozen wij voor Wagtail CMS. Het gemak waarmee Wagtail te implementeren en uit te breiden is maakt het uitermate geschikt voor deze klus. En met betrekkelijk weinig handelingen is het mogelijk het beheer te doen op alle content.

Samenwerking

Voor deze opdracht werkten wij met een aangeleverd uitgewerkt design, dat wij exact dupliceerden in samenspraak met de webredactie.
Eisen: een gemakkelijk CMS, geen extra kosten voor veel content en binnen de planning klaar. Door goede communicatie en redactiehulp op ons kantoor is het eindresultaat behaald.

Panorama Museum Arnhem
De prachtige ligging van Museum Arnhem aan de oever van de Rijn in Arnhem.

Over Museum Arnhem

Logo van Museum Arnhem

Kunst kijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland. Dát kan in Museum Arnhem. Het museum ligt op de hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn.

Ook een CMS dat duizenden beelden eenvoudig aankan?

Neem contact op