One Acre Fund

Een internationale organisatie (NGO) die in 2006 enkel 40 boeren hielp in West-Kenia en zich inzet voor een miljoen boeren uit verschillende landen in Afrika. Haar website geeft uitleg over het doel, biedt vacatures aan en werft donaties om de organisatie te laten groeien.

Project
Informatief, fondsen en talent werven.
Technieken
Klant sinds
2019

One Acre Fund vroeg ons in 2019 om hun website in beheer te nemen en om de website naar een hoger niveau te tillen.

Bron: One Acre Fund
Bron: One Acre Fund

Snelheid

De website, die voornamelijk bezocht werd in delen van Afrika, werd belemmerd door snelheidsproblemen en die moesten opgelost worden. De laadtijd van pagina’s oversteeg meerdere minuten, en dat op een sterk glasvezel netwerk. Dit was stap 1.

Salesforce

Salesforce is een CRM uitgever die al geruime tijd marktleider is met hun service. Salesforce is een onmisbare tool voor One Acre Fund voor een vlotte integratie tussen de financiële- en marketing afdeling. De donatiepagina van de website verwerkt automatisch de gegevens van nieuwe en bestaande donateurs in de salesforce database.

Careers

Om invulling te geven aan de dringende wens om het werven van nieuw talent te versnellen is er nagedacht over een nieuwe sectie binnen de website: de Careers section. Er is veel aandacht gegaan naar het bedenken van het concept waarin naar voren moest komen dat One Acre Fund dingen op een andere manier doen en daarnaast veel omkijk heeft voor de werknemers. De uitdaging zat in het gebruik van veel grote afbeeldingen zonder dat dit ten koste van de snelheid ging. Daarnaast wilde One Acre Fund veel flexibiliteit in het CMS houden en zelf een compositie van de pagina’s kunnen maken, wat mogelijk is gemaakt door het gebruik van streamfields voor verschillende content-types.

Give Page

Een NGO zoals One Acre Fund wordt deels gefinancierd door haar donateurs. Om die reden is de organisatie altijd op zoek naar nieuwe donateurs. De nieuwste pagina die wij voor hen hebben mogen maken is de Nederlandse donatie pagina. Hiermee hoopt de organisatie, zeker tijdens de corona crisis, meer nieuwe inkomsten te genereren.

8000
Medewerkers
10
Landen actief
1 miljoen
Aangesloten boeren

Gebruikte technieken

De hele website is te beheren door middel van een Wagtail CMS en maakt gebruik van API’s om donaties te verwerken.

Samenwerking

One Acre Fund verwacht van ons een ondersteunende rol in te nemen die, naast het uitvoeren van development werkzaamheden, advies geeft en transparant is over de meest kosten efficiënte keuzes op het gebied van softwareontwikkeling. Volgens ons is dit de sleutel tot een gezonde relatie en een langetermijnpartnerschap.

De One Acre Fund Website
De One Acre Fund Website

Over One Acre Fund

Logo van One Acre Fund

One Acre Fund zet zich in voor miljoenen boeren uit verschillende landen in Afrika

Ook een snel en betrouwbaar CMS?

Neem contact op met Siemen

Portretfoto van Siemen van Straaten