• Portretfoto van Thijs Kramer
    Thijs Kramer

Frontend Developer Love 2020

Van 19 t/m 21 februari 2020 vond de conferentie Frontend Developer Love plaats, een driedaagse conferentie over alle aspecten van Frontend Development.

Dag 1 bestond uit algemenere talks, dag 2 en 3 gingen alleen over VueJS. Bernd, Geert-Jan en ik bezochten deze conferentie op dag 1.

De conferentie vond plaats in Theater Amsterdam, een enorme zaal waar zo'n 1000 frontenders plaatsnamen. Er werd afgetrapt door Sander Hoogendoorn, die vol enthousiasme ons vertelde waarom "Product Owner Driven Development" iets is wat je niet zou moeten willen. Hij was van mening dat je in zo klein mogelijke teams (2 of 3 personen) elke dag 1 probleem moet oplossen. Daarnaast zou iederee moeten stoppen met projecten, scrum, daily standups, retrospectives, refinement sessies en alle dingen die afleiden van het daadwerkelijke programmeren. Zijn credo is dan ook: "Doe alleen je werk, de rest is 'ceremony'.

Hierna kwamen nog 15(!) talks van diverse sprekers. Zo vertelde Johannes Ewald hoe hij een Webpack configuratie samenstelt, liet Alexander Esselink zien wat Svelte is, en gaf Emma Bostian een live-coding demo van React Spring, een physics-based animatie framework voor React. Lee Boonstra vertelde hoe je een eigen voice-assistant kan maken met Dialogflow, en sloot Sendil Kumar N af met een uitleg over WebAssembly en wat daar in de toekomst mee mogelijk zal zijn.

Een van de hoogtepunten van de dag vond ik de talk van Kitze getiteld "You are not Facebook", waarin hij een half uur lang op humoristische wijze uitlegde waarom je het jezelf als developer niet te moeilijk moet maken.

Kitze spreekt op Frontend Developer Love

Het andere hoogtepunt kwam van Tony Edwards, die het voor elkaar kreeg om een zaal met een gigantische after-lunch-dip te enthousiasmeren, door rappend te kijken of de Speech Recognition API zijn gesproken woorden naar geschreven woorden kon omzetten.

Van tevoren wilde ik graag verrast worden, en nieuwe dingen te zien krijgen die ik wel kende van naam, maar niet van inhoud. Dat is zeker gelukt, en ik kijk er naar uit om diverse inzichten en technieken in de praktijk te gaan brengen.

We love code