Plone

Diverse technische oplossingen zijn gebaseerd op het Content Management Systeem (CMS) Plone. Achter Plone bevindt zich een professionele en actieve community. Het pakket wordt continu doorontwikkeld, zonder daarbij compatibiliteit met vorige versies uit het oog te verliezen. Dat maakt Plone tot een stabiel platform, waarmee uw applicatie ondersteund wordt. Four Digits draagt zelf ook bij aan deze community door te ontwikkelen aan Plone.

Gebruiksvriendelijkheid

Plone is in 2001 ontstaan uit ontevredenheid over de gebruiksvriendelijkheid van andere systemen. Eerst is de gehele gebruikersinterface ontworpen, pas later is de techniek erachter geschreven. Nieuwe gebruikers van het systeem ervaren Plone als zeer gebruiksvriendelijk met name ook omdat er geen scheiding is tussen de “voorkant” en de beheerkant van de website. Hierdoor kan een beheerder direct de inhoud van de website bewerken en direct zien wat het resultaat is.

Onbeperkte mogelijkheden van een enterprise CMS

De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Met Plone onderhoudt u niet alleen uw site, u kunt er ook talloze applicaties, databases, modules en functionaliteiten aan koppelen. Four Digits heeft webapplicaties gebouwd voor diverse klanten. Denk aan een complete intranet-omgeving, online-productdatabase, de mogelijkheid om met medewerkers te chatten of een module waarmee u de voorraad beheert. Wij zien Plone als de keuze voor complexe CMS vraagstukken met meerdere webmasters, workflows en rollen en rechten structuren.

Wat wij leveren

Wij leveren Plone uit als de vraag hiernaar is, denk hierbij aan een universiteit met tientallen webmasters of een organisatie met uitgebreide workflow voordat een artikel online mag. We ondersteuning in bestaande systemen en hebben de kennis om te migreren van of uit Plone. Door onze jarenlange ervaring met Plone van grote en kleine websites zijn we tot in detail op de hoogte en uw zelfs ondersteunen met het vernieuwen van oudere versies.

Hoe dragen wij bij aan Plone?

Evenementen

In 2012 heeft Four Digits de wereldwijde Plone Conferentie georganiseerd in het Musis Sacrum te Arnhem. Meer dan 400 ontwikkelaars vanuit de gehele wereld waren hier aanwezig. Ook zijn wij meerdere keren per jaar te vinden op Plone ontwikkelsprints, waar aan het product gebouwd wordt.

Plone Improvement Proposals (Plips)

Plips zijn verbeterpunten die we, mede dankzij de feedback van onze klanten, verzamelen en implementeren. Na goedkeuring van het framework-team, het kwaliteitsbeheer team van de Plone Foundation, worden de verbeteringen doorgevoerd. Four Digits heeft aan diverse Plips meegewerkt, waaronder de nieuwe verzamelingen (collections).

Add-ons

Door middel van zogenaamde ‘add-ons’ kunnen we functionaliteiten toevoegen aan Plone. Four Digits ontwikkelde onder meer een Marktplaats add-on, Twitter koppeling en TinyMCE plugin. Deze modules zijn sindsdien voor iedereen beschikbaar en zien inmiddels meer dan 574.000 keer gedownload.

Vrij toegankelijk en veilig platform

Plone is zogenoemde ‘open source’ software. Dit betekent dat iedereen mee kan denken en de software kan doorontwikkelen. Voor u betekent dit dat u geen geld betaalt voor de aanschaf en het gebruik. Daar komt bij dat Plone al jaren het veiligste CMS is. Juist omdat de software openbaar is, kan iedereen meedenken en meeschrijven bij de ontwikkeling ervan. Plone is wat dat betreft uniek. Het is veilig, licentievrij en veelzijdig. Reden temeer voor talloze bedrijven en instellingen om voor dit platform te kiezen. De NASA, de FBI en Nokia zijn aansprekende namen, maar ook de regeringen van onder meer Italië en Brazilië maken inmiddels gebruik van Plone.