Plone

Veel van onze technische oplossingen zijn gebaseerd op het Content Management Systeem (CMS) Plone. Achter Plone bevindt zich een professionele en actieve community. Het pakket wordt continu doorontwikkeld, zonder daarbij compatibiliteit met vorige versies uit het oog te verliezen. Dat maakt Plone tot een stabiel platform, waarmee uw applicatie ondersteund wordt. Four Digits draagt zelf ook bij aan deze community door te ontwikkelen aan Plone.

Gebruiksvriendelijkheid

Plone is in 2001 ontstaan uit ontevredenheid over de gebruiksvriendelijkheid van andere systemen. Eerst is de gehele gebruikersinterface ontworpen, pas later is de techniek erachter geschreven. Nieuwe gebruikers van het systeem ervaren Plone als zeer gebruiksvriendelijk met name ook omdat er geen scheiding is tussen de “voorkant” en de beheerkant van de website. Hierdoor kan een beheerder direct de inhoud van de website bewerken en direct zien wat het resultaat is.

Onbeperkte mogelijkheden

De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Met Plone onderhoudt u niet alleen uw site, u kunt er ook talloze applicaties, databases, modules en functionaliteiten aan koppelen. Four Digits heeft webapplicaties gebouwd voor diverse klanten. [link naar portfolio – Plone cases] Denk aan een complete intranet-omgeving, online-productdatabase, de mogelijkheid om met medewerkers te chatten of een module waarmee u de voorraad beheert.

Vrij toegankelijk en veilig platform

Plone is zogenoemde ‘open source’ software. Dit betekent dat iedereen mee kan denken en de software kan doorontwikkelen. Voor u betekent dit dat u geen geld betaalt voor de aanschaf en het gebruik. Daar komt bij dat Plone al jaren het veiligste CMS is. Juist omdat de software openbaar is, kan iedereen meedenken en meeschrijven bij de ontwikkeling ervan. Plone is wat dat betreft uniek. Het is veilig, licentievrij en veelzijdig. Reden temeer voor talloze bedrijven en instellingen om voor dit platform te kiezen. De NASA, de FBI en Nokia zijn aansprekende namen, maar ook de regeringen van onder meer Italië en Brazilië maken inmiddels gebruik van Plone.

Hoe dragen wij bij?

Evenementen

Wij organiseren jaarlijks (mede) de Plone Gebruikersdag en hebben in 2012 de wereldwijde Plone Conferentie georganiseerd. Ook zijn wij meerdere keren per jaar te vinden op Plone ontwikkelsprints, waar aan het product gebouwd wordt.

Plone Improvement Proposals (Plips)

Plips zijn verbeterpunten die we, mede dankzij de feedback van onze klanten, verzamelen en implementeren. Na goedkeuring van het framework-team, het kwaliteitsbeheer team van de Plone Foundation, worden de verbeteringen doorgevoerd.

Add-ons

Door middel van zogenaamde ‘add-ons’ kunnen we functionaliteiten toevoegen aan Plone. Four Digits ontwikkelde onder meer een Marktplaats add-on, een vraag en aanbodmodule. Deze is sindsdien voor iedereen beschikbaar.