• Maarten Kling
    Maarten Kling

Upgrade van de werkplek

Een fijne werkplek om zelfstandig of in teams te kunnen werken. Wat heb je nodig? Dit jaar hebben we de bovenverdieping van ons kantoor vernieuwd.

Kantoor verbouwen

In 2019 stonden we voor een keuze: wat te doen met onze open bovenverdieping? Daar stonden tien werkplekken zonder een indeling op een grote open vloer. Na de verbouwing van onze begane grond zijn we daar van elf naar negen werkplekken gegaan, waardoor het boven automatisch elke dag weer drukker was. De bovenverdieping was ook toe aan verandering. De open vloer op de bovenverdieping had een groot nadeel: geluid. Wie ons kantoor kent, weet dat onze begane grond en eerste verdieping met elkaar verbonden zijn door een groot open ‘gat’ boven onze bar. Een overleg beneden is letterlijk te horen boven en vice versa. Als je werkplekken aanbied in een open ruimte kan je niet verlangen dat mensen niet praten. Je wilt zelfs het tegenovergestelde: efficient overleggen kan het beste op kantoor.

Plannen voor de toekomst

De periode van afstand houden gooide onze plannen in twijfel. Mensen moesten veel thuiswerken en bij elkaar komen was niet altijd een optie. Toen naar kantoor komen weer mogelijk was, bleven veel mensen in het comfort van hun huis werken. Naar kantoor komen wilden we juist weer aanmoedigen. Kantoor is waar je samenkomt, maar je moet er ook goed zelfstandig kunnen werken. Vandaar dat we dit jaar eindelijk de verbouwing van start hebben gezet, zoals al gepland in 2019, met een verdeling tussen open ruimtes en zelfstandige plekken voor kleine teams.

Zithoek voorzijde

Sprintruimtes

We hadden een aantal sprintruimtes om geconcentreerd te kunnen werken. Een oppervlakte van 25m2 opgedeeld in kleine hokken van glas. Rumoerig ook, want glas geeft wel veel licht, maar weinig geborgenheid. Geluidsdicht was het zeker niet. Populair waren de plekken wel, omdat ze net iets van de drukte af waren. Een rustige en afgesloten werkplek bleek dus zeker van belang te zijn.

Werkplekken voorzijde

Open ruimte

Los van de sprintruimtes was de bovenverdieping een grote open ruimte. Dit zorgde voor rommel en onrust. We hadden behoefte om het geluid af te schermen zodat er meer rust kan worden gecreëerd: Ruimtes waar in kleine groepen samengewerkt kan worden.

Resultaat in beeld

De nieuwe oplossingen vormen een decor aan comfort. In plaats van uitleggen wat we nou precies hebben verbouwd, laten we het veel liever zien!

Uitzicht naar achteren
Plant bij zithoek voorzijde
Werkplekken achterzijde
Werkplekken midden

Belcellen van ROOM

In deze moderne tijd wordt er veel remote vergaderd, dit met collega’s die vanuit huis werken maar ook met klanten. Daarom moest er een plek komen waar mensen met gemak konden zitten voor een online meeting en dan het liefst geluidsdicht. Hiervoor zijn de ROOMs gekomen. We hebben twee geluidsdichte kleine werkruimtes waar je alleen of met meerdere mensen kan bellen. Dit heeft gezorgd voor minder geluid op kantoor en een prettige omgeving om een remote meeting te kunnen houden.

Belcellen van ROOM

FUGA Design Company

Onze binnenhuis architect, Sander, heeft ook een stukje geschreven over de verbouwing.

"Realisatie kantooromgeving eerste etage. Waar andere bedrijven het personeel massaal thuis laten werken, besloten wij het juist andersom te doen! Een kantoor moet volgens ons een dynamische plek zijn waar je goed kunt werken en elkaar kunt treffen zonder beperkingen.

Over het geheel genomen moesten we met een doordachte nieuwe versie van ons kantoor komen om goede werkplekken te kunnen blijven bieden voor ons gehele team.

We hebben gezocht naar een oplossing voor alle ruis die een werkruimte geeft.
80% van de wanden is nu opgevuld met vilten panelen welke geluid optimaal reduceren.
Daarnaast zijn de geplaatste tussenwanden voorzien van akoestisch glas en is de vloer opnieuw bekleed.

Ons kantoor heeft door haar grote raampartij in de voorgevel veel inval van daglicht, maar we wilden net zoals op de begane grond hangende armaturen boven de werkplekken voor meer werkcomfort en een universele uitstraling van beide etages.
Deze lichtbronnen kunnen we nu op elk gewenst niveau en kleur aanpassen.
We kunnen het pand nu ook verlichten van binnenuit als wij er niet zijn!

Het resultaat is een modern kantoor waarin alle elementen meewerken aan de dynamiek van Four Digits!"

Benieuwd naar FUGA Design Company? Neem een kijkje op hun website: FUGA Design Company

Office back

Video

We hebben het proces van de gehele verbouwing gefilmd!

Watch the video

Bekijk de video!

Eindresultaat

We zijn supertevreden over het resultaat van de verbouwing. De vernieuwde ruimte heeft voor fijne en vooral rustige werkplekken gezorgd. Zo kan iedereen altijd prettig werken op kantoor. Wil je met eigen ogen zien hoe wij erbij zitten? Je bent van harte welkom voor een rondleiding.

We love code