AQUON

Met het AQUON Order Management Systeem is het eenvoudig meetaanvragen te doen.

Project
Applicatie
Technieken
Klant sinds
2021

AQUON voert voor haar opdrachtgevers (waterschappen, hoogheemraadschappen en andere opdrachtgevers) waterkwaliteitsmetingen uit. Hiervoor doen opdrachtgevers meetaanvragen, waarbij veel informatie doorgegeven moet worden.

Het wateronderzoek kent een voortdurende toename van de hoeveelheid opdrachten (meer dan 100.000 bemonsteringen en bijna 1.500.000 analyseresultaten in 2021), waardoor de behoefte is gegroeid om de informatiestromen tussen de opdrachtgevers en AQUON te integreren.

Screenshot van het OMS

Order Management Systeem

De opdracht die AQUON ons gaf was simpel: optimaliseer onze huidige processen voor het aanvragen van waterkwaliteitsmetingen. De digitale applicatie moest faciliteren dat de opdrachtgevers hun meetvragen geautomatiseerd bij AQUON kunnen aanbieden. Daarbij was van belang dat het systeem kon signaleren welke bemonsteringen en analyses al bij AQUON waren aangevraagd.

Ook moest de nieuwe applicatie het makkelijker maken voor AQUON om een aanvraag te controleren en in te lezen in het primaire systeem van AQUON. Kortom: vandaag de dag kunnen opdrachtgevers op een gebruiksvriendelijke manier binnen een veilige en stabiele omgeving hun aanvragen indienen bij AQUON.

Ontwikkeling

Het systeem heeft geleid tot meer efficiƫntie en meer transparantie bij de opdrachtgevers van AQUON en een betere kwaliteit en kostenbesparing bij AQUON.

1.500.000
Analyseresultaten
100.000
Bemonsteringen
75.927
Bemonsteringslocaties
2.465
Analyses

Gebruikte techniek

Django is het kloppend hart van deze webapplicatie. De basisgegevens worden ingelezen en gebundeld middels een krachtige API. De frontend, gebouwd met onder meer React, verzorgt een gebruikersvriendelijke ervaring voor opdrachtgevers.

Samenwerking

AQUON heeft de kennis overgedragen van de huidige systemen op papier, vanuit de aanbesteding. Hierna is het development-team begonnen met het maken van een technisch ontwerp, en het bouwen van de oplossingen. Vanuit de diverse gesprekken en proof-of-concepts is de uiteindelijke applicatie binnen de deadline live gegaan.

Order Management Systeem interface.
Order Management Systeem interface.

Over AQUON

Logo van AQUON

AQUON is de ideale partner voor watergerelateerd onderzoek en advies en is een innovatieve fullservice partner voor negen waterschappen en hoogheemraadschappen in Midden- en Zuid-Nederland. Ook gemeenten, overheid en bedrijven schakelen AQUON steeds vaker in voor professioneel wateronderzoek, deskundige voorlichting en betrouwbaar advies. Onderzoek van AQUON geeft inzicht in de waterkwaliteit en vormt daarmee de basis voor gezond en duurzaam waterbeheer.

Op zoek naar een bedrijfskritische applicatie die aansluit op uw software?

Neem contact op met Maarten