Rijkswaterstaat

Een echte frontend knaller. Geen database, alleen maar koppelingen met bestaande data. Volledig gemaakt in React. Voldoet aan de webrichtlijnen niveau AA en het aangeleverde UX design.

Project
Hinderfunctionaliteit
Technieken
Klant sinds
2015

Samen met Rijkswaterstaat ontwikkelden wij deze hinderapplicatie. Voortaan beschikt elke Nederlander met een druk op de knop over informatie over de geplande wegwerkzaamheden langs de te rijden route.

Hinderfunctionaliteit widget

Hinder

We weten niet beter in Nederland: net lekker onderweg, is er opeens een afslag dicht. Dat wordt omrijden, heel vervelend. Daarom biedt Rijkswaterstaat automobilisten de mogelijkheid alle geplande werkzaamheden in te zien.

Met gedetailleerde informatie op de kaart, aangevuld met tekstuele informatie, wordt dit met de zoeker gedeeld. Wanneer u vooraf dus even kijkt op Rijkswaterstaat, wordt u ongehinderd doorgestuurd naar de applicatie.

Widget

Naast de applicatie bouwden we ook een responsive widget, die op diverse overheidswebsites geplaatst is.

12
Iteraties
196
Taken

Resultaten

Het project is opgeknipt en verdeeld in verschillende losse elementen. Al deze onderdelen, zoals bijvoorbeeld het blokje met informatie en de gebruikte iconen op de kaart, zijn herbruikbare componenten.

25
Componenten
12
API calls
12+
Responsive resoluties
100+
Projectieberekeningen

Frontend knaller

De externe API's zorgen voor plaatsnamen en de actuele geplande werkzaamheden. Wij voegen die samen tot een correct eindresultaat.

Gebruikte techniek

Doordat de applicatie volledig gekoppeld is via externe API's is gekozen voor alleen React. Geen database, minder risco's, makkelijk updaten en uitrollen.

Samenwerking

Op deze schaal werken met een overheidsinstantie vergt veel overleg, documentatie, planning en vooral afstemming. Onze ervaring hierin helpt. Met een gestructureerde aanpak hebben er samen voor gezorgd dat we dit project succesvol hebben afgerond. Ons eigen ticketsysteem werkt als verzamelaar voor alle taken en vragen en geeft de basis voor opleveringscontroles.

Hinderfunctionaliteit op een iPad
De applicatie op een ipad.

Over Rijkswaterstaat

Logo van Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud aan het wegen- en waternet. Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Alle werkzaamheden vangen in een frontend-applicatie?

Neem contact op