Rijkswaterstaat

Een echte frontend knaller. Volledig gemaakt in React met daarnaast Wagtail als een headless CMS. Voldoet aan de webrichtlijnen niveau AA en het aangeleverde UX design.

Project
Hinderfunctionaliteit
Technieken
Klant sinds
2015

Samen met Rijkswaterstaat ontwikkelden wij deze hinderapplicatie. Voortaan beschikt elke Nederlander met een druk op de knop over informatie over de geplande wegwerkzaamheden langs de te rijden route.

De RWS Verkeersinfo-widget.

Hinder

We weten niet beter in Nederland: net lekker onderweg, is er opeens een afslag dicht. Dat wordt omrijden, heel vervelend. Daarom biedt Rijkswaterstaat automobilisten de mogelijkheid alle geplande werkzaamheden in te zien.

Met gedetailleerde informatie op de kaart, aangevuld met tekstuele informatie, wordt dit met de zoeker gedeeld. Wanneer u vooraf dus even kijkt op Rijkswaterstaat, kunt u uw route inplannen.

Widget

Naast de applicatie bouwden we ook een responsive widget, die op diverse overheidswebsites geplaatst is.

Resultaten

Het project is opgeknipt en verdeeld in verschillende losse onderdelen. Al deze onderdelen, zoals bijvoorbeeld filters, knoppen en iconen, zijn herbruikbare componenten.

40+
Componenten
12+
Responsive resoluties

Frontend knaller

De externe APIs zorgen voor plaatsnamen en de actuele geplande werkzaamheden. Wij voegen die samen tot een correct eindresultaat.

Versie 2.0

In 2020 vernieuwden wij de applicatie in zijn geheel. Er werd een nieuw, fris mobile-first design gemaakt waarbij de focus ligt op gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Ook nieuwe features zoals het weergeven van nieuws, spitsverwachtingen en live videobeelden van verkeerscamera's werden toegevoegd aan deze vernieuwde applicatie.

Gebruikte techniek

De frontend is volledig gebouwd in React en is gekoppeld via externe APIs. Daarnaast gebruikten wij Wagtail als een headless CMS zodat het team bij Rijkswaterstaat makkelijk nieuws, contentpagina's en spitsverwachtingen kan toevoegen. Deze content is beschikbaar als API voor de frontend.

Samenwerking

Op deze schaal werken met een overheidsinstantie vergt veel overleg, documentatie, planning en vooral afstemming. Onze ervaring hierin helpt. Met een gestructureerde aanpak hebben er samen voor gezorgd dat we dit project succesvol hebben afgerond. Ons eigen ticketsysteem werkt als verzamelaar voor alle taken en vragen en geeft de basis voor opleveringscontroles.

Een screenshot van de RWS verkeersinfo applicatie
RWS verkeersinfo.

Over Rijkswaterstaat

Logo van Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud aan het wegen- en waternet. Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Ook een frontend-applicatie voeden met externe APIs?

Neem contact op met Maarten